Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Atrium håller fast vid helårsprognos

Publicerad: 12 April 2019, 05:51

Annica Ånäs är vd för Atrium Ljungberg.

Foto: Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs resultat före värdeförändringar minskade något i det första kvartalet men bolaget håller fast vid sina vinstprognoser för helåret.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Resultat före värdeförändringar minskade till 306 miljoner kronor i det första kvartalet från 309 miljoner under motsvarande period förra året.

Bolagets prognos är fortsatt att resultat före värdeförändringar ska uppgå till 1 200 miljoner kronor helåret 2019. Resultat efter skatt bedöms uppgå till 940 miljoner kronor, motsvarande 7,22 kronor per aktie.

Atrium har tagit vissa kostnader för kundförluster i kvartalet till följd av att många aktörer inom detaljhandeln har det tufft, vilket i vissa fall har det lett till rekonstruktion eller konkurs.

– Jag har dock stark tilltro till våra handelsplatsers framtid. De ligger strategiskt belägna i tillväxtområden och vi arbetar aktivt med att fylla dem med ett relevant och attraktivt innehåll som skapar stora flöden, skriver vd Annica Ånäs i rapporten.

Investeringar i egna fastigheter uppgick till 400 miljoner kronor under kvartalet. Fler projektstarter gör att bolaget uppskattar att det kommer att investera två miljarder kronor i år, vilket är i linje med det nya investeringsmålet som klubbades i februari.

Atrium Ljungberg hade, liksom Fabege som också rapporterade på fredagen, en negativ nettouthyrning. Den uppgick till -33 miljoner i kvartalet jämfört med 10 under det första kvartalet förra året. I detta ingår ett positivt bidrag från projektfastigheter om 10 miljoner kronor. Motsvarande siffra i fjol var 3 miljoner.

Enligt bolaget rör dock flera av uppsägningarna fastigheter som förbereds för projekt men som ännu inte klassats som projektfastigheter. Exempelvis fastigheter vid Slussen, på Medborgarplatsen och i Slakthusområdet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.