Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Arnhults M2 blir röststarkast i Klövern

Publicerad: 18 september 2015, 07:20

Corem avser sälja en betydande del av sitt innehav i Klövern till Rutger Arnhults holdingbolag M2 Asset Management, för 300 miljoner kronor. Rutger Arnhult är idag Klöverns tredje störste ägare och bolagets vd.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupKlövern FastigheterRutger Arnhult

Enligt ett marknadsmeddelande från Corem har ett avtal om försäljningen ingåtts den 17 september. Totalt rör det sig om hela innehavet av de röststarka A-aktierna, 16 100 000 aktier, som säljs till kursen 8 kronor och 21 616 162 B-aktier till kursen 7,92 kronor. Efter försäljningen kommer Corem att äga 138 383 838 B-aktier i Klövern, motsvarande 14,8 procent av kapitalet och 8,3 procent av rösterna.

Då M2 Asset Management till fullo ägs av Rutger Arnhult som i sin tur sitter i styrelsen för Corem och är bolagets största enskilda ägare via sina bolag, så är avtalet Corem har tecknat med M2 i enlighet med god sed på aktiemarknaden villkorad av att Corem extra bolagsstämma den 16 oktober godkänner den. Den är vidare ett led i finansieringen av Corems uppköpsbud på Tribona, ett bud som lyder på 2 miljarder kronor.

Värdet av Corems hela innehav i Klövern uppgick vid börsens stängning på torsdagen till närmare 1,4 miljarder kronor. A-aktiens stängningskurs var 7,75 kronor och B-aktiens dito var 7,7 kronor. Den avtalade kursen i affären mellan Corem och M2 motsvarar dem volymvägda genomsnittliga aktiekursen i Klövern under de 20 senaste handelsdagarna fram till 16 september.

Enligt SIS Ägarservice är M2 Capital Management, dotterbolag till M2 Asset Management, idag Klöverns  tredje störste aktieägare, efter Corem och Arvid Svensson Invest. Givet att bolagsstämman godkänner försäljningen kommer Rutger Arnhults andel i Klövern att stiga till 14,3 procent av kapitalet och 21,7 procent av rösterna. Det innebär att Arvid Svensson blir störste aktieägare sett till kapital, med 15,8 procent av kapitalet, men Arnhult blir mest inflytelserika ägare med sina 21,7 procent av rösterna.

Rutger Arnhult och hans bolag för ej utöva sin rösträtt på Corems bolagsstämma.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Corem Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.