Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Arnhults bror köpte Arvid Svenssons andel i Klövern

Publicerad: 8 april 2019, 07:46

Klövern äger bland annat mycket fastigheter i Globen-området.

Urban Terling flaggade på måndagsmorgonen för köp av stora poster A och B-aktier i Klövern. Efter en transaktion som ägde rum 2 april kontrollerar han nu 23,4 procent av rösterna i bolaget och är därmed dess röststarkaste ägare.


Ämnen i artikeln:

Rutger ArnhultKlövern FastigheterArvid Svensson Invest

Av flaggningen, och information om tidigare innehav i Holdings, att döma verkar det tydligt att Terling via sitt bolag Gårdarike var den som köpte Arvid Svensson Invests poster i Klövern. Hans innehav innan transaktionen var lite drygt 18,2 miljoner aktier men efter den kontrollerar han 89,5 miljoner aktier vilket storleksmässigt rimmar med den post som såldes av Arvid Svensson.

Intressant i sammanhanget är att Urban Terling är bror till Rutger Arnhult, vd och tidigare huvudägare i Klövern.

Efter transaktionen är Gårdarike den störste enskilde ägaren i Klövern sett till röstandelar. Bolaget har 23,4 procent av rösterna, jämfört med Rutger Arnhult som via bolag kontrollerar 15,8 procent av rösterna. Dock är Arnhult huvudägare i Corem Property Group som har 14,1 procent av rösterna i Klövern.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.