Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Arnhultrepresentant till Castellums valberedning

Publicerad: 19 september 2018, 07:20

Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Foto: Klövern.

Advokat Patrik Essehorn, som representerar storägaren Rutger Arnhult, tar plats i Castellums valberedning inför årsstämman 2019.


Ämnen i artikeln:

Rutger ArnhultKlövern FastigheterCastellum

Det framgår av ett pressmeddelande från Castellum.

Arnhult, som även är vd och huvudägare i Klövern, blev nyligen största ägare i Castellum med 5,67 procent av aktierna efter att ha tankat aktier i över ett års tid.

Utöver Essehorn så kommer Castellums styrelseordförande Charlotte Strömberg, Stichting Pensioenfonds kandidat Vincent Fokke, och SEB Fonders representant Johan Strandberg ta plats i valberedningen.

Valberedningen representerar därmed cirka 16,3 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget.

Amerikanska Blackrock, som i egenskap av tredje största ägare i bolaget haft rätt att utse en representant i bolaget, valde att avstå.

Valberedningen har till uppgift är att lämna förslag till årsstämman 2019 avseende stämmans ordförande, antal styrelseledamöter, styrelse och styrelseordförande, revisorer samt ersättning till styrelseledamöter och revisorer.

Den ska även föreslå principer för utseende av valberedning inför årsstämman 2020.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.