Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Arlandastad till börsen 15 september

Publicerad: 1 september 2021, 14:46

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Arlandastads aktier börjar handlas på First North Premier den 15 september. Det framgår av prospektet som publicerades på onsdagen.


Ämnen i artikeln:

Arlandastad

Bolaget kommer emittera 5 925 926 aktier som går att teckna för 67,50 kronor styck, vilket kommer tillföra bolaget 400 miljoner kronor. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 11 procent i förhållandet till det senast rapporterade substansvärdet (NAV) om 76,10 kronor per aktie.

Bakgrunden till börsnoteringen är bland annat att bolaget vill få in ytterligare ägare för att stödja framtida tillväxt, samt ökad varumärkeskännedom. Vid utgången av det andra kvartalet hade Arlandastad en fastighetsportfölj med ett marknadsvärde om cirka 5,8 miljarder kronor. Därtill har bolaget en projektportfölj med ett potentiellt värde om cirka 30 miljarder kronor, som uppskattas skapa förädlingsvinster om cirka 5–7 miljarder kronor de kommande åren.

Läs även: SBB köper 15 procent av Arlandastad Group 

I syfte att täcka eventuell övertilldelning har bolaget åtagit sig att erbjuda ytterligare högst 888 888 aktier, motsvarande cirka 60 miljoner kronor.

SBB samt Prior & Nilsson Fonder har åtagit sig att teckna aktier i emissionen för motsvarande totalt cirka 338,5 miljoner kronor. 

Anmälningsperioden för att teckna aktier löper under perioden 2-13 september.

 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Arlandastad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.