onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Arlandastad börsnoteras – sparkad NCC-vd greppar klubban

Publicerad: 20 maj 2021, 14:59

Flygvy över Drivelab Center, en del av Explore Arlandastad. Peter Wågström och Per Taube. Foto: Annette Kongsmark/Arlandastad Group

Per Taube, grundare av Arlandastad, överlämnar ordförandeposten till Peter Wågström inför höstens börsnotering och uppger sig ha fullt förtroende för efterträdaren trots att han sparkades från NCC efter ett börsfiasko.

Ämnen i artikeln:

ArlandastadArlandastad holdingPeter Wågström

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Fastighetsbolaget Arlandastad Holding fattade på onsdagskvällen ett stämmobeslut om att börsnoteras i höst. Bolaget byter därmed namn till Arlandastad Group och utser även Peter Wågström, som 2017 fick sparken som vd på NCC efter flera svaga rapporter och aktieras på börsen, till ny styrelseordförande.  

Nuvarande ordförande Per Taube uppger sig trots detta ha fullt förtroende för sin efterträdare. 

– Jag har grundat bolaget och kommer fortsatt att vara huvudägare, så jag har valt min efterträdare med stor omsorg. Peter har varit verksam i styrelsen i tre år, jag känner honom och hans kapacitet väl. Han är helt rätt för det här uppdraget, säger han till Fastighetsnytt. 

”För mig är den här styrelsen ett dreamteam”.

Styrelsen för Arlandastad Group består därmed av Peter Wågström, Per Taube, Leif West, Tomas Rudin, Peter Markborn och Björn Nilsson, samt nyvalda ledamöterna Maria Rankka och Sunniva Fallan Röd. 

– För mig är den här styrelsen ett dreamteam, säger Per Taube som räknar med att äga runt hälften av bolaget efter börsnoteringen. 

Läs även: FILM: Se hur nya mötescentret växer fram vid Arlanda 

Peter Wågström har haft flera styrelseuppdrag efter sin tid på NCC, bland annat på börsnoterade Amasten, och ser nu fram emot att lyfta Arlandastad Group. 

– Nu kan vi med tillgång till en större kapitalmarknad bredda verksamheten till nya områden och projekt, säger han till Fastighetsnytt. 

Planerar ni att göra en nyemission och hur mycket pengar tar ni in i så fall?
– Ja, vi planerar för en nyemission, men har i dagsläget inte bestämt ett belopp.

Hur påverkar börsnoteringen era planer framåt?
– Det innebär tempoökning av vår befintliga projektportfölj i Arlandastad och en expansion för bolaget i nya geografier, säger Wågström.

Arlandastad Holding har sedan starten 2007 kontinuerligt förvärvat mark kring Arlanda med en projektportfölj om 30 miljarder kronor. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev