Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Året har inletts bra på börsen

Publicerad: 10 februari 2014, 15:16

Foto: Sverrir Thór

Sagax två aktieserier är de aktier fastighetsaktier som har stigit mest på Stockholmsbörsen hittills i år.


Ämnen i artikeln:

OMXSagaxKungsleden Fastigheter

Sagax två aktieserier är de aktier fastighetsaktier som har stigit mest på Stockholmsbörsen hittills i år. Det visar en sammanställning Fastighetsnytt har gjort baserat på data på börsens hemsida. Sagax A har stigit med 17,2 procent från årsskiftet samtidigt som Sagax B har stigit med 15,3 procent. Näst därefter kommer Kungsleden som har stigit med 15,1 procent hittills i år.

En kortare svacka i slutet på januari till trots har inledningen på börsåret varit bra för fastighetsaktierna. Stockholmsbörsens fastighetsindex har stigit med 6,1 procent och endast en av de 21 aktierna som ingår i index har fallit i kurs jämfört med stängningskursen på 2013 års sista handelsdag. Denna aktie är Tribona vars kräftgång på börsen fortsätter, sedan introduktionen den 21 maj har Tribonas aktie fallit med närmare 9 procent medan övriga börsen har stigit rejält. Fjolårets raket Victoria Parks aktiekurs var vid börsstängning i fredags oförändrad gentemot årsskiftet vilket förklaras av att aktien fallit med 3,8 procent i februari.

Övriga aktier har stigit och där sticker Sagax ut, som nämnts ovan, tillsammans med Kungsleden, Klövern och Hufvudstaden C. Den senastnämnda aktien är ytterst illikvid och man bör avstå från att försöka dra växlar på alla kursrörselser i Hufvudstaden C. Noterbart är att JM, som även den tillhörde förra årets raketer, har en blygsam stigning på 0,6 procent sedan årsskiftet medan Balder fortsätter stiga, nu med 7,6 procent.

Sverrir Thór

Fastighetsaktiernas utveckling

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.