torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Annehems vd Jörgen Lundgren uppsagd

Publicerad: 7 februari 2022, 20:22

Styrelseordförande Göran Grosskopf ger sig ut på jakt efter ny vd till Annehem Foto: Magnus Torle

Annehem Fastigheter byter i ledningen och en ny vd ska tillsättas. Nuvarande vd Jörgen Lundgren blir dock kvar under en övergångsperiod. Oenighet om strategin ligger bakom beslutet skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Annehem kontorJörgen Lundgren

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


- Jag vill tacka Jörgen för hans insatser för bolaget. Han har med framgång lett Annehem Fastigheter genom Peabs utdelning av aktierna i bolaget och etablerat bolaget i den noterade miljön på Nasdaq Stockholm. Styrelsen har nu beslutat att öka exponeringen mot bostadsfastigheter, samtidigt som strategin för Annehem Fastigheter att expandera inom kontors-, samhälls-, och bostadsfastigheter kvarstår, säger Göran Grosskopf, styrelseordförande Annehem Fastigheter.

Det var på måndagen som styrelsen för Annehem Fastigheter beslutade att inleda en process för att tillsätta en ny vd. 

- Nuvarande vd Jörgen Lundgren har sagts upp då styrelsen och vd Jörgen Lundgren har olika syn på bolagets framtida strategi, skriver styrelsen i pressmeddelandet.

Lundgren kommer att vara kvar i rollen som cd under en övergångsperiod om längst sex månader. Processen för att rekrytera en permanent efterträdare påbörjas omedelbart.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev