Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Anna Breman ny vice riksbankschef

Publicerad: 8 november 2019, 08:36

Anna Breman, nyutnämnd riksbanksledamot Bild: Swedbank

Riksbanksfullmäktige har utsett Swedbanks chefekonom Anna Breman till ny direktionsledamot. Hon efterträder Kerstin Jochnick, som kommer gå vidare till ECB.


Ämnen i artikeln:

Anna BremanRiksbanken

Riksbanksfullmäktige har utsett Swedbanks chefekonom Anna Breman till ny direktionsledamot. Hon efterträder Kerstin Jochnick, som kommer gå vidare till ECB.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera ytterligare en högt kvalificerad ledamot till Riksbankens direktion. Fullmäktige var enigt i sitt beslut. Anna Breman har bred och djup erfarenhet från både den finansiella sektorn och den akademiska världen, såväl i Sverige som internationellt, säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein och vice ordförande Michael Lundholm i en gemensam kommentar.

Breman kommer närmast från en anställning som chefekonom och chef för makroanalys på Swedbank.

Anna Breman har utsetts för en mandatperiod på 6 år från och med den 1 december, eller vid en senare tidpunkt om det av praktiska skäl behövs. Hon kommer att delta på det penningpolitiska mötet den 18 december.

Cecilia Skingsley blir första vice riksbankschef

Fullmäktige beslutade också att utse Cecilia Skingsley till förste vice riksbankschef. Förordnandet gäller från och med den 8 november 2019 till dess hennes mandatperiod löper ut den 22 maj 2025.

Riksbankens direktion består av sex ledamöter som väljs för mandatperioder på fem eller sex år. Övriga ledamöter är riksbankschef Stefan Ingves och vice riksbankscheferna Martin Flodén, Per Jansson och Henry Ohlsson.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Anna BremanRiksbanken

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.