Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Anders Jarl tar över klubban i Wihlborgs

Publicerad: 5 februari 2018, 16:06

Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs.

Foto: Wihlborgs.

Wihlborgs vd, Anders Jarl, föreslås av bolagets valberedning ta över posten som ordförande i bolaget. Han lämnar därmed vd-posten. Anders Jarl ersätter på ordförandeposten bolagets huvudägare, Erik Paulsson.


Ämnen i artikeln:

Erik PaulssonAnders JarlWihlborgs Fastigheter

Wihlborgs vd, Anders Jarl, föreslås av bolagets valberedning ta över posten som ordförande i bolaget. Han lämnar därmed vd-posten. Anders Jarl ersätter på ordförandeposten bolagets huvudägare, Erik Paulsson, som tidigare har meddelat att han lämnar sina uppdrag som ordförande i Wihlborgs och Fabege. Anders Jarl, som redan har en plats i bolagets styrelse, blir arbetande styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande från Wihlborgs.

Då en och samma person inte både kan inneha en ordförandepost och vd-post i svenska börsbolag kommer Wihlborgs att behöva tillsätta en ny vd, men vem det blir har man inte kommunicerat.

Utöver Anders Jarl föreslår valberedningen att nuvarande ledamöter sitter kvar, förutom då Erik Paulsson vars plats i styrelsen tas över av Jan Litborn, managing partner för advokatfirman Glimstedt.

I en kommentar skriver Anders Jarl att han med glädje har accepterat valberedningens förfrågan om att föreslås som ordförande.

– Detta är ett bra tillfälle att lämna över till en ny vd som kan fortsätta utveckla och modernisera bolaget samtidigt som jag på ett aktivt sätt kan bidra med erfarenhet och kunskap, säger han vidare.

Erik Paulsson kommenterar även valet och säger att han och Anders Jarl har arbetat tillsammans i många år och känner varandra väl.

– Som stor ägare är jag angelägen om att Wihlborgs fortsätter vara ett entreprenörsdrivet företag. Med Anders som ordförande är jag säker på att bolaget fortsätter drivas i samma anda, säger Erik Paulsson.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.