Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

AL:s förvaltningsresultat ungefär som väntat

Publicerad: 13 april 2022, 08:58

”Uthyrningstakten från slutet av förra året håller i sig”, kommenterar Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg. Foto: Christoffer Edling - FOTOGRAF EDLING AB

Atrium Ljungberg redovisar ett förvaltningsresultat på 281 miljoner kronor i det första kvartalet 2022. Väntat var 286 miljoner, enligt Infronts sammanställning av sju analytikers estimat.

Ämnen i artikeln:

SvepetAtrium Ljungberg

ND


Hyresintäkterna uppgick till 600 miljoner kronor. Det kan jämföras med förväntade 590 miljoner. Ökningen i jämförbart bestånd var 2,6 procent (-1,8).

Driftsöverskottet blev 391 miljonerkronor. Här hade analytikerna räknat med 391 miljoner kronor.

Läs mer: Annica Ånäs: ”Anledning att reflektera över hur bra vi har det i Sverige” 

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter uppgick till 1 309 miljoner kronor i det gångna kvartalet och orealiserade värdeförändringar på derivat uppgick till 838 miljoner kronor.

Nettoresultatet till 1 870 miljoner kronor, väntat var 227 miljoner kronor.

Läs mer: Ledande person i Atrium Ljungberg tankar aktier 

- Det första kvartalet har präglats av hög aktivitet på bred front, trots det oroliga läget i omvärlden. Vi har fortsatt god framdrift i projektportföljen och uthyrningstakten från slutet av förra året håller i sig, kommenterar Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Substansvärde kronor/aktie uppgick till 252,17, motsvarande en ökning om 4,7 procent justerat för lämnad utdelning, jämfört med ingången av året.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev