Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Alla villkor för Norrporten-affär uppfyllda

Publicerad: 20 maj 2016, 10:38

Flat Iron Building i Stockholm är en av Norrportens profilfastigheter.

Foto: Skanska.

Castellums extra bolagsstämma som gick av stapeln på fredagsförmiddagen godkände styrelsens förslag att genomföra två olika nyemissioner av aktier i bolaget. Detta i syfte att delfinansiera förvärvet av Norrporten.


Ämnen i artikeln:

CastellumNorrporten

Castellums extra bolagsstämma som gick av stapeln på fredagsförmiddagen godkände styrelsens förslag att genomföra två olika nyemissioner av aktier i bolaget. Detta i syfte att delfinansiera förvärvet av Norrporten. Det framgår av ett pressmeddelande från Castellum.

Dels vill man genomföra en företrädesemission av cirka 82 miljoner aktier till kursen 77 kronor, dels en apportemission av 27,2 miljoner aktier som riktas till säljarna av Norrporten, Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden.

Extra bolagsstämmans godkännande var ett av Castellums villkor för att fullfölja affären. Det andra var Konkurrensverkets godkännande av affären, som erhölls 3 maj. Därmed är alla villkor uppfyllta.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

CastellumNorrporten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.