Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Akelius kreditbetyg bekräftas med positiva utsikter

Publicerad: 3 mars 2017, 15:00

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s har bekräftat Akelius Residentials kreditbetyg BBB- men reviderat framtidsutsikterna från stabila till positiva.


Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterStandard & Poors

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s har bekräftat Akelius Residentials kreditbetyg BBB- men reviderat framtidsutsikterna från stabila till positiva. Det innebär att sannolikheten för att betyget höjs har stigit men är dock ingen garanti för att det sker.

Anledningen till att man reviderar framtidsutsikterna är att Akelius har sänkt sin belåningsgrad, skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

BBB- är ett investment grade-betyg och i en kommentar skriver Akelius CFO att bolagets ambition är att bibehålla ett investment grade-betyg.

”Vi fokuserar på att stärka den långsiktiga kreditkvalitén genom att koncentrera fastighetsinnehavet till växande metropoler”, skriver han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.