Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Akelius får kreditbetyg

Publicerad: 1 juni 2015, 12:31

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s har gett Akelius Residential Property kreditbetyget BBB- med stabila utsikter. Det är den lägsta nivån av så kallade investment-grade betyg och innebär att bolaget har en nöjaktig förmåga att möta sina finansiella åtaganden.


Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterStandard & Poor's

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor‘s har gett Akelius Residential Property kreditbetyget BBB- med stabila utsikter. Det är den lägsta nivån av så kallade investment-grade betyg och innebär att bolaget har en nöjaktig förmåga att möta sina finansiella åtaganden. Nästa nivå under det betyg Akelius nu har fått, BB+, kategoriseras som speculative-grade eller ”junk bonds” som det också kallas.

”En försiktig belåning av bostäder i storstäder ger låg kreditrisk. Vi återinvesterar vinster och har ambitionen att växa. En officiell rating underlättar vår tillväxt och ger möjlighet till att förbättra nuvarande finansiering,” skriver Akelius CFO, Leiv Synnes i en kommentar.

I samband med detta har Akelius även uppdaterat sin finanspolicy således att från utgången av 2016 ska belåningsgraden ligga på 50 procent, räntetäckningen överstiga 1,8 gånger räntekostnaderna och likviditeten i bolaget vara minst 3 miljarder kronor.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.