Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

2,5 procent av NP3 byter ågare

Publicerad: 13 februari 2017, 15:25

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

ABG Sundal Collier mäklade på måndagseftermiddagen klockan 14:11 en aktiepost om 1 340 000 aktier i NP3, motsvarande 2,5 procent av kapitalet i det Sundsvallsbaserade fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

SagaxABG Sundal CollierNP3 FastigheterAktieservice

ABG Sundal Collier mäklade på måndagseftermiddagen klockan 14:11 en aktiepost om 1 340 000 aktier i NP3, motsvarande 2,5 procent av kapitalet i det Sundsvallsbaserade fastighetsbolaget. Aktierna mäklades internt till kursen 48 kronor och aktieposten gick därmed loss för 64,3 miljoner kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

Vem som står bakom affären är oklart men det rör sig om en uppseendeväckande stor andel och ifall en aktör har köpt så kommer densamme att finnas på listan över NP3:s största aktieägare. Enligt aktieägarlistan från sista september, som är den mest aktuella, äger bara sju aktieägare mer än 1,34 miljoner aktier i bolaget men sedan dess har dock Sagax gått in och äger enligt tidigare marknadsinformation drygt 6 procent av NP3.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.