Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Vill emittera ny serie preferensaktier

Publicerad: 12 februari 2016, 14:39

Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Foto: Maria Nordlander.

Styrelsen för Oscar Properties har kallat till en extra bolagsstämma i bolaget som ska gå av stapeln 16 mars.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Styrelsen för Oscar Properties har kallat till en extra bolagsstämma i bolaget som ska gå av stapeln 16 mars. Syftet med extrastämman är att få till stånd ändringar i bolagsordningen som möjliggör för bolaget införa en ny serie preferensaktier, serie B, och bemyndiga styrelsen att emittera preferensaktier av serie B.

Vidare har bolaget meddelat att man avser erbjuda kvalificerade institutionella investerare att köpa högst 400 000 preferensaktier av serie B till teckningskursen 500 kronor. Det skulle ge bolaget 200 miljoner kronor i nytt kapital. Aktierna föreslås bli jämställda med den befintliga preferensaktieserien och bära en utdelning om 35 kronor per år, motsvarande en räntekupong om 7 procent. Vidare ska utdelningen kunna höjas till 50 kronor per år, motsvarande en ränta på 10 procent.

Enligt Oscars pressmeddelande har en mindre grupp institutioner förbundit sig att teckna cirka 75 procent av den totala emissionsvolymen till kursen 492,5 kronor per aktie.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.