Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Urstark rapport av Besqab – aktien rusar

Publicerad: 18 november 2015, 07:56

Besqab rapporterade på onsdagen sitt resultat för tredje kvartalet och av börsens reaktion att döma presterade man betydligt bättre än marknaden hade väntat sig. Bolagets aktie har rusat i den inledande handeln på onsdagen och har i skrivande stund stigit med hela 8,45 procent.


Ämnen i artikeln:

Besqab

Inte att undra kanske då rapporten var riktigt bra. Besqab gör en vinst per aktie om 4,68 kronor för tredje kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 1,64 kronor per aktie för samma kvartal ifjol. Intäkterna i det närmaste dubblas och bruttoresultatet likaså samtidigt som man lyckas hålla administrationskostnaderna i schack. Före skatt gör man en vinst om 74,1 miljoner kronor, att jämföra med 28,3 miljoner ifjol.

Sett till nyckeltalen indikerar även dessa ett urstarkt kvartal, rörelsemarginalen ligger på 24,8 procent och räntabilitet på eget kapital uppgår till hela 30 procent. Soliditeten på 54 procent talar vidare om ett robust bolag.

I sitt vd-ord lyfter Anette Frumerie fram gynnsamma marknadsvillkor och en välplanerad projektportfölj. Bolaget har enligt henne ett antal byggrätter i bra lägen och framtidsutsikterna på bostadsmarknaden i Uppsala och Stockholm ser bra ut, menar Anette Frumerie.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Besqab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.