tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Trophi lägger konkurrerande bud på Tre Kronor

Publicerad: 4 maj 2021, 08:55

Jan Björk tror att Trophis och Tre Kronors fastighetsbestånd passar väl ihop

Trophi tar upp striden med Svenska Handelsfastigheter och lägger ett konkurrerande bud på Tre Kronor. Det nya budet rekommenderas enhälligt av Tre Kronors styrelse.

Ämnen i artikeln:

Tre Kronor Property InvestmentTrophi Fastigheter

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Trophi bjuder 160 kronor kontant per aktie i Tre Kronor, vilket innebär att bolaget värderas till 1 645 miljoner kronor. Budet är 7 procent högre än Svenska Handelsfastigheters bud, som korrigerat för en utdelning motsvarar 148,95 kronor per aktie. Det ursprungliga budet låg på 151 kronor.

Läs även: Svenska Handelsfastigheter lägger miljardbud på Tre Kronor

Trophis största hyresgäster i Sverige är Ica, Coop och Axfood. Motsvarande för Tre Kronor är Ica, Systembolaget och Coop.

– Vi har följt Tre Kronors utveckling under lång tid och vi är imponerade över den portfölj av handelsfastigheter som bolaget och dess ledning har byggt upp. Vi på Trophi delar Tre Kronors syn på långsiktig förvaltning och utveckling samt delar målsättningen att skapa attraktiva handelsplatser, och våra respektive bestånd utgör en operationellt attraktiv kombination, säger Trophis vd Jan Björk i en presskommentar. 

Tre Kronors styrelse ställer sig bakom det nya budet, om än med viss reservation då man anser att det inte fullt ut reflekterar bolagets värde. Samtidigt konstaterar man att det är en förbättring i jämförelse med budet från Svenska Handelsfastigheter.

– Vid en samlad bedömning och under rådande omständigheter anser Tre Kronors styrelse att villkoren för erbjudandet är skäliga och rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera Trophi Fastighets offentliga uppköpserbjudande.

Länsförsäkringar Fondförvaltning, som kontrollerar cirka 7,9 procent av aktierna i Tre Kronor, har uttryckt att de avser att acceptera budet. Även Citifa AB (ägt av Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm), som kontrollerar cirka 9,6 procent av aktierna i Tre Kronor, har sagt att man har för avsikt att acceptera. Vare sig Länsförsäkringar eller Citifa har dock förbundit sig att acceptera genom avtal eller liknande.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev