Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Trianon ökar i Signatur - utlöser budplikt

Publicerad: 27 juli 2021, 07:50

Köpet kommer enligt Trianons vd Olof Andersson öka bolagets intjäningsförmåga per aktie

Trianon har köpt ytterligare 7 miljoner aktier i First North-bolaget Signatur Fastigheter och passerar därmed gränsen för budplikt.


Ämnen i artikeln:

Trianon FastigheterSignatur Fastigheter

Trianon har förvärvat 7 065 662 B-aktier i Signatur Fastigheter och innehar därmed sammanlagt 16 015 485 B-aktier. Det motsvarar cirka 45,8 procent av antalet aktier och 45,7 procent av antalet röster i bolaget.

Gränsen för budplikt vid 30 procent har därmed passerats och Trianon måste därför lägga ett offentligt bud på resterande aktier i Signatur Fastigheter inom fyra veckor.

”Signatur Fastigheter är ett välskött bolag med fokus på bostads- och samhällsfastigheter och som huvudsakligen verkar på samma geografiska marknad som Trianon. Efter Signatur Fastigheters senaste förvärv uppgår deras fastighetsvärde till cirka 1,5 miljarder kronor. Genom detta förvärv ökar vi - med oförändrad finansiell ställning - vår andel till cirka 46 procent och därmed även vår intjäningsförmåga per aktie efter nyemissionen av B-aktier”, säger Trianons vd Olof Andersson i en presskommentar.

Köpeskillingen består av 84 788 171 kronor kontant och 285 990 nya B-aktier i Trianon. 

Styrelsen för Trianon har idag, med stöd av bolagsstämmans bemyndigande, beslutat att ge ut 285 990 nya B-aktier, till en teckningskurs om 210 kronor per aktie (apportemission).

 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.