Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Tre Kronor ratar Svenska Handelsfastigheters bud

Publicerad: 26 april 2021, 14:30

Tre Kronors styrelse anser att budet inte är skäligt. På bilden ordförande Bernt-Olof Gustavsson

Tre Kronor meddelar att styrelse enhälligt rekommenderar aktieägarna att inte acceptera Svenska Handelsfastigheters bud.


Ämnen i artikeln:

Tre Kronor Property InvestmentSvenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter lade den 13 april ett bud på motsvarande 151 kronor per aktie i Tre Kronor. Aktien handlades strax under 135 kronor när budet kom. Styrelsen anser att erbjudandet inte representerar en marknadsmässig budpremie.

Läs även: Svenska Handelsfastigheter lägger miljardbud på Tre Kronor

Bolaget skriver att styrelsen har en stark tro på Tre Kronors långsiktiga framtidsutsikter med nuvarande strategi och affärsplan och ser potential för ytterligare värdetillväxt. Samtidigt görs bedömningen att budet inte reflekterar det långsiktiga fundamentala värdet av Tre Kronor. 

Vidare har bolaget låtit Erneholm Haskel AB göra ett värderingsutlåtande, av vilket det framgår att erbjudandet inte är skäligt för bolagets aktieägare ur ett finansiellt perspektiv.

Läs även: Aktieanalytikern om Corems bud på Klövern: ”Konsolideringen i branschen har bara börjat”

https://www.fastighetsnytt.se/ekonomi-och-finans/bors/aktieanalytikern-om-corems-bud-pa-klovern-konsolideringen-i-branschen-har-bara-borjat/

”Vid en samlad bedömning anser Tre Kronors styrelse att villkoren för erbjudandet inte är skäliga och rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Svenska Handelsfastigheters offentliga uppköpserbjudande”, skriver Tre Kronor.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.