Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Tobins stamaktie listas på First North Premier

Publicerad: 19 oktober 2016, 07:50

Foto: Anna Bristrand.

Tobin Properties har sedan ett par år tillbaka haft en preferensaktie listad på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North men nu har bolagets styrelse och dess ägare beslutat att även stamaktien ska listas. Listningen kommer att ske på First North Premier och kommer att äga rum 28 oktober.


Ämnen i artikeln:

First NorthTobin Properties

Tobin Properties har sedan ett par år tillbaka haft en preferensaktie listad på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North men nu har bolagets styrelse och dess ägare beslutat att även stamaktien ska listas. Listningen kommer att ske på First North Premier och kommer att äga rum 28 oktober. En ansökan därom är godkänd av Nasdaq, med förutsättning att spridningkravet uppfylls, det vill säga att bolagets ägande är tillräckligt spritt.

Därför har bolaget nu offentliggjort ett erbjudande till allmänheten och institutionella investerare att teckna stamaktier i bolaget till kursen 80 kronor. Erbjudandet omfattar högst 2 515 000 aktier varav 1 875 000 är nyemitterade aktier och resterande 640 000 aktier säljs av nuvarande aktieägare. Dessutom finns en övertilldelningsoption om ytterligare 377 250 aktier.

De nyemitterade aktierna motsvarar cirka 17,1 procent av bolagets kapital. Erbjudandet pågår från 20 oktober och beräknas avslutas 27 oktober.

Syftet med noteringen är att bredda bolagets ägarbas och ge Tobin Properties en ökad tillgång till kapitalmarknaden, enligt ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

First NorthTobin Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.