torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Tobin planerar notering av stamaktier

Publicerad: 26 november 2015, 09:05

Tobin Properties har låtit genomföra en bookbuilding avseende en planerad nyemission av onoterade stamaktier till institutionella svenska och internationella investerare. Avsikten är att ansöka om notering av stamaktierna på Nasdaq First North.

Ämnen i artikeln:

NasdaqTobin Properties

Tobin Properties har låtit genomföra en så kallad bookbuilding avseende en planerad nyemission av onoterade stamaktier till institutionella svenska och internationella investerare.

Enligt bolaget har man erhållit förbindelser att teckna upp till 1 875 000 stamaktier till en teckningskurs om 80,10 kronor per aktie eller sammanlagt upp till cirka 150 miljoner kronor.

Bolaget kommer att kalla till en extrainsatt bolagsstämma för att besluta om de ändringar av bolagsordningen som krävs för att genomföra kapitalanskaffningen.

Syftet med nyemissionen, som förväntas slutföras omkring årsskiftet, är enligt ett pressmeddelaöka bolagets finansiella flexibilitet och erlägga betalning för kommande fastighetsförvärv.

Avsikt är att ansöka om notering av stamaktierna på Nasdaq First North eller motsvarande handelsplats inom tolv månader från den planerade emissionens genomförande.

Finansiell rådgivare till i samband med erbjudandet är Pareto Securities AB.

Redaktionen

Källa: Tobin Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev