Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Svalt intresse för Oscar Properties utbyteserbjudande

Publicerad: 27 November 2020, 15:14

Oscar Engelbert.

Foto: Oscar Properties

Andelen preferensaktieägare som nappade på Oscar Properties utbyteserbjudande var klart lägre än bolagets målsättning. Oscar Engelbert är missnöjd med utfallet.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesOscar Engelbert

En preliminär uträkning visar att utbyteserbjudandet accepterats av cirka 22 procent av ägarna av preferensaktier och cirka 32 procent av ägarna av preferensaktie B. Bolaget slopar nu kravet på minst 50 procents anslutning. Genomförandet av utbyteserbjudandet innebär att bolaget nu kan gå vidare med en planerad nyemission.

Läs även: Castellum trumfar SBB:s bud på Entra

– Jag kan konstatera att vi inte uppnått minst 50 procent i acceptansgrad. Självklart är jag besviken över detta utfall men då Valerum affären är så pass viktig för Oscar Properties framtid så beslutade sig styrelsen för att frånfalla detta villkor. Vi får dock inte glömma bort att med dagens utfall så har vi totalt återköpt 61% av preferensaktierna och 62% av preferensaktier av serie B, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties i en presskommentar.

Läs även: Serneke förhandlar med partner kring Karlatornet

Oscar Properties avser nu genomföra en planerad nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare om cirka 326 miljoner kronor. Oscar Properties köpte Valerum från SBB i oktober. 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.