Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Storförsäljning får Klöverns aktier att rasa

Publicerad: 9 september 2016, 11:06

Klöverns båda stamaktier, A och B, har rasat på börsen på fredagen. A-aktien har fallit med 4,36 procent i skrivande stund och B-aktien med 5,53 procent. Anledningen är storägaren Arvid Svensson Invest informerat marknaden om att man gett Carnegie Investmant Bank uppdraget att sälja av den stor del av sitt innehav i fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Arvid Svensson InvestKlövern Fastigheter

Försäljningen rapporterades in till Stockholmsbörsen klockan 8:35 på fredagsmorgonen och totalt sålde Arvid Svensson 80 miljoner B-aktier i Klövern, varav vd:n och andra storägaren Rutger Arnhult passade på att köpa cirka 15 miljoner. Storposten såldes till kursen 11 kronor per aktie, vilket är 5 procent under Klöverns stängningskurs på torsdagen och den försäljningskursen satte riktmärket för Klöverns kurs på fredagen.

I samtal med Fastighetsnytt säger Fredrik Svensson, vd för Arvid Svensson Invest, och till i våras styrelseordförande i Klövern att man säljer en tredjedel av sitt innehav i Klövern. Han säger att Arvid Svensson kommer att vilja ha kvar sin plats i styrelsen men påpekar sedan att det inte endast är deras beslut.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.