Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Stenhus Fastigheter till börsen

Publicerad: 2 November 2020, 15:26

Elias Georgiadis

Foto: Sterner Stenhus

Nybildade Stenhus Fastigheter siktar på en notering på Nasdaq First North i slutet av månaden. Det ska hjälpa bolaget i ambitionen att fastighetsvärdet från dagens 1,4 miljarder till över 10 miljarder inom en femårsperiod.


Ämnen i artikeln:

Sterner Stenhus

Bolagets, som för närvarande utvärderar för närvarande potentiella förvärvsmöjligheter om cirka två miljarder kronor, säger att tillväxten ska ske genom förvärv och projektutveckling.

– Under september månad 2020 togs de första stegen mot att bygga ett nytt fastighetsbolag i Sverige, Stenhus Fastigheter, genom en avknoppning från Sterner Stenhus-gruppen. Nu när grunden är lagd inleds nästa fas i vår tillväxtresa. Vi kommer med tillförsikt sträva vidare, inom ramen för våra strategier, mot våra mål med fokus på nya förvärv och fortsatt utveckling av det befintliga beståndet, säger Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, i en presskommentar.

Läs även: Solnabergs substansvärde klart över budnivå

Stenhus Fastigheter äger och förvaltar offentliga och kommersiella fastigheter. Totalt äger bolaget tio fastigheter motsvarande ett sammanlagt fastighetsvärde om knappt 1 376 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i södra Storstockholm och i Köping med en tydlig värdemässig tyngdpunkt i Stockholmsregionen. 

I samband med noteringen kommer högst 60 miljoner aktier att emitteras. Av dessa är 57,5 miljoner riktade till utvalda investerare medan allmänheten som högst kommer kunna teckna 2,5 miljoner aktier. Värdet av erbjudandena uppgår till 600 miljoner kronor, vilket motsvarar högst cirka 46 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Läs även: Storägaren säljer Amasten-aktier för 36 miljoner

Aktierna emitteras till kursen 10 kronor. Det motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 703 miljoner kronor på bolagets aktier innan erbjudandena.

Balder och Länsförsäkringar Fondförvaltning har åtagit sig att förvärva aktier till ett totalt belopp om 375 miljoner kronor.

Anmälningsperioden förväntas pågå mellan den 2 november och den 11 november med beräknad första handelsdag den 24 november. 

Huvudägaren i Bolaget, Sterner Stenhus Holding AB, äger drygt 99 procent av antalet aktier i Sterner Stenhus Holding AB. Stener Stenhus Holding ägs i sin tur till 70 procent av Elias Georgiadis och till 30 procent av Tomas Georgiadis.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sterner Stenhus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.