fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Stark inledning på börsåret för fastighetssektorn

Publicerad: 2 januari 2023, 12:21

Foto: Getty Images

Fastighetsindex är klart starkare än breda index under börsårets första handelsdag. Oscar Properties bland dagens största vinnare med en uppgång på runt 20 procent.

Ämnen i artikeln:

SvepetSBB FastigheterOscar PropertiesCorem Property GroupPlatzer FastigheterSagaxK-FastigheterBalder Fastigheter

ND

R

Redaktionen


Vid lunchtid på den första dagen för börsåret 2023 klättrade Stockholmsbörsen uppåt, men det var i tunn handel med marknaderna stängda i så väl New York som London.

Vid klockan 12.45 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 1,3 procent till nivån 2.069. Aktier för blott 4,3 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna steg börsen i Frankfurt med 1,1 procent medan Parisbörsen syntes upp 1,6 procent. Londonbörsen höll stängt på måndagen.

Läs även: Oscar Engelberts bolag Parkgate flaggar över 15 procent i OP

Bland vinnarna syns fastighetsbolaget SBB, som stiger runt 5 procent. Därmed har aktien klättrat i kapp hela det fall som utlöstes av avskiljningen av Neobo.

Fastighetsindex var också klart starkare än breda index. Balder, Corem, Platzer och K-Fastigheter stärktes i liknande dignitet som SBB. Sagax var upp med 3 procent. Oscar Properties var dagens största vinnare med en uppgång i trakterna runt 20 procent. Under morgonen framkom att grundaren Oscar Engelberts bolag Parkgate köpt drygt 10,4 miljoner stamaktier i Oscar Properties, en affär som genomfördes den 27 december utanför handelsplats.

Läs även: Analytikernas dom: Festen är över – 2023 ett år för tillnyktring

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev