Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Stabila kassaflöden och högre avkastningskrav skapar vinnare

Publicerad: 20 april 2012, 09:59

Lokal tillväxt och en global låg räntenivå fortsätter att skapa goda förutsättningar för den svenska fastighetsmarknaden. Det framgår av Newsecs makroekonomiska långtidsprognos.


Ämnen i artikeln:

Newsec

Vinnarna i form av långsiktig avkastning blir de fastigheter som har både stabila kassaflöden och något högre direktavkastningskrav menar Newsec. Enligt prognosen kommer det globala skiftet med högre inflation och starkare tillväxt att förändra kapitalförvaltarnas spelplan på tre till fem års sikt. Räntorna kommer att pressas upp igen vilket i sin tur kommer att öka hyrestillväxten men reducera fastigheters förmåga att generara real tillväxt. De segment som påverkas mest blir enligt Newsec fastigheter med låga direktavkastningskrav.

Centralbankerna tar över

Även om arbetslösheten ligger på rekordnivåer i Europa och USA kommer västvärlden inte att fastna i en utdragen ekonomisk stagnation. ″Anledningen är att allmänheten inte kommer att acceptera fortsatt hög arbetslöshet och svag tillväxt. De kommer att kräva fler arbeten av sina politiker och politikerna kommer att göra allt de kan för att leverera”, skriver Newsec.

Vidare skriver man att tillväxt och sysselsättning kommer att skapas genom fortsatt expansiv penningpolitik då utrymmet för finanspolitiska stimulanser är begränsat. Därför tar centralbankerna över i en större utsträckning.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Newsec

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.