Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Skänker Castellumaktier till klimatstiftelse

Publicerad: 31 Mars 2013, 07:36

Castellums största aktieägare, enligt aktieägarlistan vid årsskiftet, Laszlo Szombatfalvy har skänkt 2,5 miljoner av sina aktier i det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande till Finansinspektionen. Därmed har hans innehav gått från 9,935 miljoner aktier till 7,435 miljoner aktier vilket utgör 4,32 procent av kapitalet.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Laszlo Szombatfalvy

De 2,5 miljoner aktierna utgör i sin tur 1,45 procent av kapitalet i Castellum och i ett samtal med Fastighetsnytt förklarar Laszlo Szombatfalvy att han har skänkt aktierna till stiftelsen Global Challenges Foundation, en stiftelse som han själv har grundat och är ordförande för. Enligt stiftelsens hemsida har den som mål att ”minska riskerna för de riktigt stora katastrofer som hotar mänskligheten.”

Vidare skriver man: ”Stiftelsen vill fördjupa mänsklighetens kunskaper och insikter om de problem och risker som vår jord och vår existens står inför och som vi människor på grund av bristerna i nuvarande politiska system inte kan hantera.”

Givet Castellums stängningskurs på 91,8 kronor per aktie på onsdagen är värdet av gåvan närmare 230 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.