Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Signatur Fastigheters styrelse backar Trianons bud

Publicerad: 3 september 2021, 12:50

Foto: Алексей Белозерский

Signaturs Fastigheters styrelse rekommenderar enhälligt ägarna att acceptera budpliktsbudet från Trinanon. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Signatur FastigheterTrianon Fastigheter

Trianon lade den 24 augusti ett bud på Signatur Fastigheter som värderar hela bolaget till 717 miljoner kronor. Detta efter att Trianon en månad tidigare gått över budpliktsgränsen vid 30 procents ägande. 

Budnivån 20,50 kronor innebär en premie om knappt 11 procent jämfört med slutkursen den 26 juli, vilket var den sista handelsdagen innan Trianon meddelade att man passerat budpliktsgränsen genom att köpa drygt 7 miljoner aktier. 

Läs även: SBB: Från noll till hundra miljarder på fem år - ”Vi har bara börjat”

Jämfört med den senaste stängningskursen innan budet lades den 24 augusti, innebär budnivån dock en negativ premie om 1 procent.

Styrelsens anser dock att budet innebär en marknadsmässig budpremie och pekar på att det motsvarar en premie om 4,3 procent i förhållandet till EPRA Nav och 13,4 procent i förhållande till bolagets eget kapital.

Läs även: Trianon ökar i Signatur - utlöser budplikt 

Dan Astrén och Tomas Magnusson, grundare och tidigare storägare i Signatur, har i anslutning till budet överlåtit sina aktier i Signatur Fastigheter till Trianon. Trianon har även tillkännagjort att de efter ytterligare förvärv av aktier nu innehar 18 374 903 B-aktier, vilket motsvarar cirka 52,5 procent av antalet aktier och röster i Signatur.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.