Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

SBB lägger budpliktsbud på Offentliga Hus

Publicerad: 20 januari 2021, 15:28

Ilija Batljans SBB fortsätter sin tillväxtresa genom att lägga ett budpliktsbud på Offentliga Hus

SBB lägger ett budpliktsbud på Offentliga Hus i spåren av förra månaden besked att man är i färd med att köpa drygt hälften av aktierna från huvudägaren Fastator.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterOffentliga Hus

SBB vill genom köpet av Offentliga Hus, som liksom SBB är inriktat på samhällsfastigheter, få en ännu större geografisk spridning.

Denna förstärkta marknadsposition och diversifiering skulle vidare även förbättra den sammanslagna affärsprofilen och således sänka de nuvarande finansiella kostnaderna i Offentliga Hus till motsvarande de finansiella kostnader som SBB har, skriver SBB i ett pressmeddelande.

SBB meddelade den 18 december att man kommit överens med den tidigare huvudägaren Fastator om att köpa 54,3 procent av aktierna i Offentliga Hus för 15,40 kronor per aktie. 

SBB har så här långt betalat för 44,2 procent av aktierna. Köpeskillingen bestod av kontanter och nyemitterade D-aktier.

Nu lägger SBB ett bud på resterande aktier. Budnivån är även denna gång 15,40 kronor per aktie och de ägarna får välja mellan att få betalt kontant eller genom nyemitterade D-aktier.

Erbjudandet värderar samtliga utestående aktier i Offentliga Hus till drygt 3,9 miljarder kronor.

Erbjudandet innebär en premie om cirka 20,8 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq First North för aktien i Offentliga Hus den 17 december 2020.

Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 16 mars och avslutas omkring den 13 april.

Styrelsen för Offentliga Hus, eller en av Offentliga Hus sammansatt oberoende budkommitté, ska senast två veckor före acceptfristens utgång offentliggöra sin uppfattning om budet.

 

 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.