Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

SBB köper drygt 20 procent av JM

Publicerad: 7 juni 2021, 08:26

Ilija Batljan storköper i Johan Skoglunds JM.

SBB köper 13 975 000 JM-aktier från norska Obos, vilket motsvarar 20,08 procent av aktier och röster i bostadsbyggaren. JM blir därmed ett intressebolag till SBB.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterJM

SBB betalar 326,30 kronor per aktie, vilket innebär att köpet går på motsvarande 4,56 miljarder kronor.

SBB uppskattar att förvaltningsresultat kommer öka med cirka 300 miljoner kronor på årsbasis som ett resultat av förvärvet. Beräkningen är baserad på JM:s resultat efter skatt för perioden april 2020-mars 2021.

”SBB:s fokus på bostäder och äldreboenden samt nyproduktion av bostäder, som den samhällsbyggare vi är, blir ännu starkare genom denna affär. Vi är fortfarande bara i början på SBB:s värdeskapande till sina aktieägare”, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB, i ett pressmeddelande.

SBB beskriver sig själva som Nordens ledande samhällsbyggare och största fastighetsutvecklare med en byggrättsportfölj om 42 000 lägenheter med en majoritet av byggrätterna i Nordens största städer. Köpet av aktierna i JM tillför exponering mot ytterligare 37 300 lägenheter med en majoritet i Stockholm och Uppsala.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterJM

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.