Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

SBB gör riktad emissioner av D-aktier

Publicerad: 28 december 2018, 13:16

Ilija Batljan är vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Rikshem.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har genomfört en riktad nyemission av D-aktier som tillför bolaget en bruttolikvid om cirka 126 miljoner kronor. Det var bolagets andra nyemission under julhelgen.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden meddelar på fredagen att man genomfört en riktad nyemission av D-aktier som tillför bolaget en bruttolikvid om cirka 126 miljoner kronor. Det var bolagets andra nyemission under julhelgen.

Dagens emission var riktad till Sundh Center AB, som tecknat sig för 4 064 516 D-aktier till ett pris om 31 kronor per aktie.

Emissionen stärker bolagets egna kapital ytterligare och bidrar till att SBB närmar sig en investment grade rating, skriver SBB. Pengarna är tänkta att användas till återbetalning av lån och investeringar.

SBB gjorde även en riktad nyemission dagen före dopparedagen. Då tillfördes bolaget cirka 316,5 miljoner kronor sedan Phoenix Insurance Company tecknat sig för 10 209 678 aktier till ett pris om 31 kronor per aktie.

De pengarna används till att återköpa hybridobligationer till ett nominellt belopp om 300 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.