Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

SBB återigen intresserat av Entra

Publicerad: 16 december 2020, 14:18

Ilija Batljans SBB har återigen börjat uppvakta Entra

SBB meddelade i förra veckan att man drar tillbaka sitt bud på Entra. Nu försöker dock återuppta sina samtal med Entra och säger att det kan komma att resultera i ett sockrat bud.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterIlija BatljanEntra Fastigheter

SBB har skickat en skrivelse detaljerade due diligence-frågor till Entras styrelse. Detta sedan bolaget den senaste veckan kontaktats av vissa aktieägare i Entra som ser fördelarna med SBB:s bud. De vill därför att due diligence-granskningen fullföljs, skriver SBB i ett pressmeddelande.

SBB kommer utvärdera informationen man får från Entra med målsättningen att uppfylla due diligence-villkoret i sitt erbjudande.

”Dessutom kommer utvärderas om due diligence-granskningen kan ligga till grund för en förbättring av villkoren i budet”, skriver SBB i pressmeddelandet.

Bolaget kastar dock in brasklappen att det inte finns några garantier för att Entra beviljar tillgång till den due diligence-information som SBB efterfrågar. 

SBB:s frågor handlar bland annat om de reviderade värderingsrapporterna som Entra gjorde nyligen, information rörande bolagets hyresgäster, samt väsentliga byggavtal. 

SBB meddelade den 9 december att Entra inte hade tillhandahållit den detaljerade due diligence-informationen som SBB efterfrågat i syfte att uppfylla due diligence-villkoret i dess bud på Entra, vilket offentliggjordes den 24 november.

Fastighetsnytt har talat med SBB:s vd Ilija Batljan, som inte vill ge några ytterligare kommentarer utöver de som står i pressmeddelandet.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.