Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Säljer för att få mer likviditet i aktien

Publicerad: 5 september 2013, 09:10

Konsumentföreningen Stockholm och Tagehus har tillsammans sålt 4,7 miljoner B-aktier i Atrium Ljungberg där de två är huvudägare.


Enligt Nyhetsbyrån Direkt såldes aktierna till kursen 85 kronor per aktie, vilket innebär ett marknadsvärde om 399,5 miljoner kronor. Det sålda antalet aktier motsvarar 3,6 procent av det totala antalet B-aktier i Atrium Ljungberg.

Transaktionen, som rapporterades in till börsen innan öppning på torsdagen, ägde enligt Nyhetsbyrån Direkt rum på onsdagskvällen via en så kallad book-building process.

– Huvudskälet till försäljningen var att få en bättre spridning, free float, och öka likviditeten i aktien, säger Lars Ericsson, vd för Konsumentföreningen Stockholm, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Konsumentföreningen Stockholm äger 35 procent av kapitalet i Atrium Ljungberg efter affären och Tagehus äger 13 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.