Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Sagax tar in halv miljard i nyemission

Publicerad: 2 juni 2020, 10:54

Sagax gör en riktad emission av D-aktier som tillför bolaget 513 miljoner kronor före emissionskostnader.


Ämnen i artikeln:

Sagax

”Nyemissionen stärks Sagax kreditprofil samtidigt som den finansiella flexibiliteten för fastighetsinvesteringar förbättras”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt emitterades 18 miljoner stamaktier av serie D till kursen 28,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om 2,51 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste 10 handelsdagarna.  Priset fastställdes genom en så kallad accelererad book building-process.

Nyemissionen riktades till svenska och internationella professionella investerare i Norden och vissa andra jurisdiktioner. 

Sagax siktade på att emittera omkring 16 miljoner D-aktier men nyemissionen utökades med 2 miljoner aktier till följd av ett stort investerarintresse.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var enligt bolaget att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt genomföra en kapitalanskaffning.

ABG Sundal Collier var finansiell rådgivare i emissionen och Cirio Advokatbyrå legal rådgivare.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.