Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Reginns aktie tar en glädjeskutt

Publicerad: 31 augusti 2012, 10:58

Isländska fastighetsbolaget Reginn har lämnat sin första kvartalsrapport sedan börsnoteringen den 2 juli.


Ämnen i artikeln:

Reginn

Isländska fastighetsbolaget Reginn har lämnat sin första kvartalsrapport sedan börsnoteringen den 2 juli.

Aktien tog ett glädjeskutt och har i skrivande stund, vid klockan 14:30 på fredagen, stigit med 1,55 procent på den isländska börsen. Omsättningen har även den varit bra, närmare 41 miljoner isländska kronor.

Bolaget redovisar ett rörelseresultat på 1,4 miljarder isländska kronor, motsvarande 77,7 miljoner kronor, för det andra kvartalet vilket är en markant ökning jämfört med fjolåret då man under det andra kvartal gjorde ett rörelseresultat på 336 miljoner isländska kronor. På det första halvåret hamnar rörelseresultatet på 2,2 miljarder isländska kronor jämfört med 729 miljoner ifjol.

Den stora ökningen förklaras till störst del av avyttring av förvaltningsfastigheter samt orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet. Periodens vinst efter skatt hamnar på 845 miljoner isländska kronor nu, jämfört med 187 miljoner ifjol.

Första halvårets kassaflöde var positivt med 860 miljoner isländska kronor, 47 miljoner svenska kronor och soliditeten är 35,7 procent.

Sverrir Thór

Källa: Reginns kvartalsrapport, Nasdaq OMX Iceland

Ämnen i artikeln:

Reginn

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.