lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Preferensaktier rasar i spåren av vd-försäljning

Publicerad: 2 november 2018, 10:23

Oscar Engelbert Foto: Oscar Properties.

Värdet på Oscar Properties preferensaktier faller på fredagen och har nu tappat nästan en tredjedel i värde sedan Oscar Engelbert dumpade hela sitt innehav för halvannan månad sedan.

Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar Properties

Den 19 september sålde Engelbert sålde 384 070 preferensaktier för 182 kronor per aktie och håvade därmed in 70 miljoner kronor.

Försäljningen har ytterligare ökat osäkerheten kring bolaget, som brottas med trög försäljning av sina dyra lägenheter och missnöjda kunder som vill dra sig ur köp.

Preferensaktierna sjunker 7 procent till 128 kronor kring lunch på fredagen. Det innebär att de nu fallit 31 procent jämfört med stängningskursen den 18 september. Preferensaktier brukar normalt sett inte fluktuera så mycket i pris då de har fastställda utdelningar och därmed liknar obligationer.

Utdelningen på Oscar Properties preferensaktier är 20 kronor per år, vilket innebär att direktavkastningen nu är uppe i hela 16 procent. Det indikerar att marknaden är mycket skeptisk till att bostadsbolaget tar sig helskinnad igenom krisen.

Den senaste gången Engelbert handlade med bolagets ordinarie aktier var i mars 2017. Då sålde han 3 750 000 aktier för 81 kronor styck, vilket inbringade cirka 300 miljoner kronor. Sedan dess har aktien haft en stadigt nedåtgående trend och den handlas nu kring 15,50 kronor.

Engelbergs återstående innehav om drygt 12 miljoner aktier är värda ungefär 187 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev