Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Portfölj på 7 miljarder i sikte - Nyfosa och Brunswick gör gemensam sak i Finland

Publicerad: 15 april 2021, 14:35

Nyfosas vd Stina Lindh Hök hoppas på snabb tillväxt i vårt östra grannland

Foto: Nicklas Thegerström

Nyfosa tar steget in i Finland tillsammans med Brunswick Real Estate. Målet är att bygga upp ett fastighetsbestånd värt 7 miljarder inom fem år.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterBrunswick Real EstateFinlandStina Lindh Hök

Nyfosa avser att långsiktigt bygga upp en diversifierad fastighetsportfölj på den finska fastighetsmarknaden tillsammans med Brunswick. Det gemensamma bolaget kommer ägas till 90 procent av Nyfosa och till 10 procent av Brunswick.

”I dag saknas ett opportunistiskt fastighetsbolag i Finland och affärsmöjligheterna beskrivs som goda”, skriver Nyfosa i ett pressmeddelande.

Ska köpa allt utom bostäder

Förvärvsfokus kommer vara brett och i linje med Nyfosas verksamhet på den svenska marknaden. Inriktningen kommer vara på finska regionstäder och inkludera alla fastighetskategorier förutom bostäder. Nyfosa ser möjlighet att skapa en bred fastighetsportfölj som bidrar positivt till tillväxten i kassaflöde per aktie.

Läs även: Fokus framåt på den finska fastighetsmarknaden 

– Efter att ha följt den finska marknaden en tid ser vi att det finns attraktiva affärsmöjligheter här som kan bidra med god avkastning. Ambitionen är hög och vårt mål är att växa snabbt, förutsatt att vi hittar rätt affärer. Med de båda bolagens gemensamma styrkor, samt en stark kapital- och bankmarknad, har vi rätt förutsättningar att nå dit. Vi har en pipeline med affärer som vi utvärderar, säger Nyfosas vd Stina Lindh Hök i en presskommentar.

Brunswick tar en operativ roll

Brunswick, som funnits i Finland sedan 2006, kommer driva den operativa verksamheten avseende transaktioner, förvaltning samt hållbarhetsfrågor.

Läs även: De fyra klasskamraterna som dominerar fastighetsbranschen

– Vi är mycket glada att få bredda vår redan etablerade verksamhet i Finland och i synnerhet att få göra det med Nyfosa som är snabbfotade och transaktionsorienterade. Våra kompletterande kompetenser, och Brunswicks proaktiva förvaltning med fokus på mätbar hållbarhet, skapar det bästa utgångsläget för ett lyckat investeringsmandat, kommenterar Patrik Andersson, vd för Brunswick Real Estate. 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.