Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Platzer höjer utdelningen

Publicerad: 18 februari 2014, 12:20

Platzer levererar en ökad förvaltningsvinst i det första kvartal man rapporterar som börsnoterat fastighetsbolag.


Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Förvaltningsvinsten för kvartalet ökar med 5 miljoner kronor till 37 miljoner. Driftnettot ökar med 8 miljoner men det motverkas av att administrationskostnader har ökat med 2 miljoner och att finansnettot har försämrats med 1 miljon. Värdet på såväl fastighetsportföljen som derivatportföljen utvecklas gynnsamt jämfört med fjolårets motsvarande kvartal och före skatt ökar man vinsten med 55 miljoner kronor till 116 miljoner kronor.

Sett till helåret blir det en liknande historia, förvaltningsvinsten ökar från 130 till 166 miljoner kronor vilket föranleder en höjd utdelning med 10 öre till 60 öre per aktie och vinst före skatt ökar med 181 miljoner kronor till 365 miljoner.

Platzer-koncernens balansräkning uppgår till 7,7 miljoner kronor och det egna kapitalet till 2,7 miljarder vilket motsvarar en soliditet på 35,6 procent. Vid förra bokslutet var soliditeten 29,1 procent och den stora skillnaden förklaras av Platzers nyemission av B-aktier i samband med börsnoteringen i november.

Andra nyckeltal tyder på ett i stora drag välmående fastighetsbolag, räntetäckningsgraden är 2,1 gånger kostnaderna och belåningsgraden 65 procent, vilket kanske är aningen i överkant men dock inte uppseendeväckande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.