Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Platzer emitterar aktier för 718 miljoner

Publicerad: 10 november 2016, 07:29

P-G Persson, vd på Platzer.

Foto: Platzer.

Platzer Fastigheter kommer som ett led i finansieringen av köpet av Volvos fastigheter på Hisingen att emittera nya B-aktier i bolaget till ett sammanlagt värde om 718 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Platzer Fastigheter kommer som ett led i finansieringen av köpet av Volvos fastigheter på Hisingen att emittera nya B-aktier i bolaget till ett sammanlagt värde om 718 miljoner kronor. Som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat är emissionen föremål för godkännande av en extra bolagsstämma som går av stapeln 14 november.

Fastighetsbolaget har nu offentliggjort villkoren för emissionen. Det är en företrädesemission var fyra aktier ger rätt till en aktie (4:1). De aktier som inte tecknas av befintliga ägare kommer att säljas till dem som har anmält intresse. Teckningskursen är 30 kronor och teckningsperioden löper mellan 21 november och 5 december

Tillträde till de förvärvade fastigheterna, som Platzer betalar 2,8 miljarder kronor för, sker preliminärt 15 december enligt pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.