torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Peab får inte ut pengar i MoS-tvisten: Klandertalan inlämnad

Publicerad: 11 augusti 2023, 06:43

Den långdragna tvisten mellan Peab och Unibail Rodamco Westfield får vänta på ett avgörande.

Foto: Teresa Ahola

Den 30 juni 2023 meddelades skiljedom i målet om Mall of Scandinavia till Peabs fördel, vilket skulle påverka bolagets resultat positivt i de närmaste kvartalen. Men utbetalningen blir inte av som planerat då motparten har lämnat in en klandertalan.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabWestfield Mall of ScandinaviaUnibail-Rodamco-WestfieldSolna

R


Den 30 juni 2023 meddelades skiljedom i målet mellan Peab och Unibail Rodamco Westfield avseende entreprenaden Mall of Scandinavia i Solna.

Läs även: Tvist om Mall of Scandinavia – framgång för Peab

Då kommunicerade Peab en positiv påverkan på rörelseresultatet med 400 miljoner kronor och en resultateffekt före skatt om 790 miljoner kronor i andra kvartalet samt ett förväntat positivt kassaflöde med cirka 1 400 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

Men nu har Unibail Rodamco Westfield har yrkat att hovrätten ska upphäva skiljedomen i dess helhet i en så kallad klandertalan, enligt ett pressmeddelande från Peab. Samtidigt lämnades en begäran om inhibition inlämnats, vilken beviljades under torsdagen. Det innebär att domen tills vidare inte kan verkställas och att Peab inte kan räkna med betalning i tredje kvartalet.

Läs även: Avtal för stort arenabygge hävs – nya idrottsstaden försenas

I ett pressmeddelande meddelar Peab att de inte gör någon ny bedömning avseende de bedömda resultateffekterna.

"Efter en grundlig juridisk prövning under nästan sju års tid genom ett skiljeförfarande ser Peab inte att det föreligger några som helst grunder för klander. Vi kommer i den vidare processen att bemöta klandertalan och även begära att Svea hovrätt omprövar sitt beslut om inhibering", skriver Peab.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev