Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Oscar Properties möjlig kursdubblare enligt Pareto – aktien rusar

Publicerad: 30 April 2018, 07:01

Norra Tornen i Hagastaden.

Oscar Properties stiger som mest 16 procent på måndagen efter att Pareto Securities pekat ut aktien som en möjlig kursdubblare, bland annat då farhågor rörande bostadsutvecklarens finansiella situation ses som överdrivna.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Pareto upprepar sin köprekommendation men sänker riktkursen till 50 kronor från 55 kronor. Aktien, som toppade nära 80 kronor för drygt ett år sedan, stiger 12 procent till 28,40 kronor vid 11-tiden på måndagen.

Att antalet sålda bostäder minskade till 12 i det första kvartalet från 102 under motsvarande period förra året är givetvis en besvikelse enligt Pareto. Investmentbanken gör dock bedömningen att det värsta nu är över och att Oscar Properties bevisat att farhågor om likviditetsproblem eller andra finansiella problem de kommande åren inte har någon substans.

Vidare uppger Pareto att Oscar Properties fondemission av preferensaktier i maj, som ger ägarna en preferensaktie per 50 stamaktier, kommer resultera i en avkastning på 17 procent. Beräkningen är baserad på en aktiekurs om 25,50 kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.