Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Oscar Properties aktie rasar efter stämning

Publicerad: 31 oktober 2018, 09:24

Oscar Properties har stämts av en köpare som vill att ett förhandsavtal som tecknats rörande ett lägenhetsköp ska ogiltigförklaras. Köparen anklagar även Oscar Properties för avtalsbrott. Det rapporterar Dagens industri på onsdagen.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Det är första gången Oscar Properties dras in i rättsprocess, skriver tidningen. Tidigare har bland annat SSM stämts av 50 köpare som ville att deras förhandsavtal skulle hävas.

Oscar Properties, som handlats kring historiska bottennivåer de senaste dagarna, faller som mest 17 procent på onsdagen.

Tvisten rör ett par i 45-årsåldern som i juli 2017 undertecknade ett förhandsavtal om att köpa en 134 kvadratmeter stor lägenhet i Oscar Properties projekt 79&Park på Gärdet i Stockholm. Priset för lägenheten var 17,7 miljoner kronor.

Enligt avtalet var den preliminära tidpunkten för upplåtelse det tredje kvartalet 2017 medan tidpunkten för tillträde specificerades till det tredje kvartalet 2018. Paret har ännu inte kunnat flytta in.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.