Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Offentliga Hus siktar på kraftig tillväxt

Publicerad: 31 augusti 2020, 13:20

Fastigheten Idun 1 i Strängnäs Foto: Offentliga Hus

Offentliga Hus klubbar nya målsättningar som bland annat visar att bolaget siktar på att växa substansvärdet med 20 procent per år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Offentliga Hus

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Inför den planerade börsnoteringen i oktober har styrelsen i Offentliga Hus fastställt ett antal finansiella och operationella mål för bolaget samt en utdelningspolicy. Målen speglar Offentliga Hus ambition på medellång sikt.

Läs även: Fredrik Brodin: Offentliga Hus har stort rekryteringsbehov

Finansiella mål

Tillväxt: EPRA NAV ska växa med i genomsnitt 20% årligen.

Avkastning: Årlig avkastning på genomsnittligt eget kapital (ROE) om minst 12% (exklusive Hybridkapital och eventuella D-aktier).

Belåning: Koncernmässig belåningsgrad (LTV; räntebärande skulder i förhållande till totala tillgångar) ska ej överstiga 60%. Kortsiktigt är målet att belåningsgraden är lika med eller lägre än 60%. På medellång sikt ska belåningsgraden understiga 60% eller den nivå som bedöms vara förenlig med att uppnå kreditbetyget Investment Grade.

Soliditet: Soliditeten ska överstiga 35% över tid.

Räntetäckningsgrad: Ränteteckningsgraden ska överstiga 2,2 gånger och på medellång sikt vara på den nivå som bedöms vara förenlig med att uppnå kreditbetyget Investment Grade.

Utdelningspolicy

Bolaget vinster ska primärt användas till att tillvarata affärsmöjligheter samt uppfylla de finansiella målen, därefter ska upp till halva förvaltningsresultatet efter schablonskatt delas ut till aktieägarna.

Läs även: Offentliga Hus förstärker portföljen

Övriga operationella mål

Uppnå kreditbetyget investment grade inom en treårsperiod.

Ökat fokus på hållbarhet, exempelvis genom förvärv av miljömässigt certifierade fastigheter och genom investeringar för energibesparing i befintliga fastigheter.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev