Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Nyemission om 350 miljoner

Publicerad: 25 Juni 2013, 05:58

Styrelsen för Victoria Park AB har beslutat att genomföra en nyemission av preferensaktier och stamaktier.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Styrelsen för Victoria Park har beslutat, med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma den 24 juni 2013, att genomföra en nyemission av preferensaktier och stamaktier. Erbjudandet att teckna stamaktier och preferensaktier riktas, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, till allmänheten i Sverige inklusive Victoria Parks befintliga aktieägare och institutionella investerare i Sverige och utomlands. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att stärka den institutionella investerarbasen samt öka spridningen bland allmänheten.

Erbjudandet omfattar högst 1 200 000 preferensaktier och högst 6 700 000 stamaktier till en teckningskurs om 250,00 kronor per preferensaktie och 7,50 kronor per stamaktie. Vid full teckning tillför nyemissionen Victoria Park totalt 350 250 000 kronor före emissionskostnader och bolagets aktiekapital ökar med 2 468 750 kronor. Bolaget har inga preferensaktier utgivna sedan tidigare.

Victoria Park avser att utvärdera en möjlig notering av bolagets aktier på NASDAQ OMX Stockholms huvudlista

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria Park

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.