Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Ny aktieserie i syfte att öka likviditeten

Publicerad: 3 april 2013, 07:55

Måndagen den 8 april planerar Sagax notera sina nyemitterade aktier av serie B för handel på Stockholmsbörsen. Aktierna har emitterats via en fondemission vilket är en emission till bolagets nuvarande ägare och för en aktie av serie A har aktieägarna rätt till 10 stycken B-aktier.


Ämnen i artikeln:

Sagax

De nya aktierna erhåller aktieägarna utan vederlag vilket har föranlett att Sagax A-aktie nu handlas till 1/10-del av den kurs som rådde före påsk.

Bolaget har nu publicerat prospekt med anledning av emissionen och enligt en nyligen publicerad informationsbroschyr är syftet med emissionen att öka Sagaxaktiens likviditet.

”Likviditeten i Sagax befintliga stamaktie är låg och den höga aktiekursen bedöms vara till nackdel för handeln. I syfte att tillvarata nuvarande och tillkommande stamaktieägares intressen vill styrelsen i Sagax skapa förutsättningar för en mer ändamålsenlig handel genom en fondemission av nya stamaktier av serie B vilket innebär att antalet utestående stamaktier ökar. … Genom fondemissionen beräknas aktiekursen för befintliga stamaktier av serie A minska samtidigt som stamaktier av serie B tillkommer. Detta förväntas påverka likviditeten och prissättningen för stamaktier av serie A och stamaktier av serie B positivt. Fondemissionen bedöms därutöver förbättra Sagax finansiella flexibilitet,” skriver Sagax i sin informationsbroschyr.

I tisdagens handel med Sagax A-aktie omsattes närmare 28 tusen aktier jämfört med 6 680 aktier dagen innan vilket tyder på att man har lyckats öka likviditeten men om det är ett permanent tillstånd återstår att se.

Sverrir Thór

Källa: Informationsbroschyr och prospekt från Sagax

Ämnen i artikeln:

Sagax

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.