Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

NP3 emitterar preferensaktier

Publicerad: 13 september 2018, 09:44

Foto: Dreamstime.

NP3 siktar på att emitterar preferensaktier för 304 miljoner kronor för att delfinansiera miljardförvärvet av fastigheter som bolaget kungjorde på torsdagen.


Ämnen i artikeln:

NP3 FastigheterFastighetsmarknaden i norra Sverige

NP3 siktar på att emittera preferensaktier för 304 miljoner kronor för att delfinansiera miljardförvärvet av fastigheter som bolaget kungjorde på torsdagen.

Bolagets aktieägare har företrädesrätt i emissionen där var sjätte aktie, oavsett aktieslag, ger rätt att teckna en ny preferensaktie för 28 kronor.

Beskedet kommer samma dag som bolaget meddelat att man köper fastigheter för knappt 1,2 miljarder kronor.

-Nyemissionen av preferensaktier medför att bolagets soliditet är oförändrad samtidigt som utspädningseffekten begränsas för aktieägarna”, säger Andreas Nelvig, som är vd för NP3 Fastigheter.

Bolagets tre största ägare, Lars Göran Bäckvall, Sagax och Fjärde AP-fonden, ställer sig bakom förslaget. De tre storägarna, som representerar 44 procent av det totala antalet aktier i bolaget, har även lämnat tecknings- och garantiåtaganden som täcker hela emissionen.

Sagax har även åtagit sig att tillhandahålla ett kortfristigt lån om 300 miljoner kronor till NP3 för att fastighetsaffären ska kunna genomföras innan NP3 fått in emissionslikviden.

Preferensaktierna kommer ge en utdelning om 1 krona fram till stämman nästa år uppdelat på två tillfällen i januari och april 2019. Sammanlagt är det tänkt att utdelning ska ske fyra gånger per år. Det är samma utdelningsprofil som på befintliga preferensaktier, vilka i nuläget handlas till kursen 34,60 kronor på börsen.

Förslaget kommer behandlas på en extrastämma.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.