Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Noterar en stamaktie

Publicerad: 18 maj 2015, 12:32

Studentbostadsbolaget Prime Living, som noterade en preferensaktie på Stockholmsbörsen mot slutet av 2014, har för avsikt att utöka sin exponering mot aktiemarknaden och emittera en stamaktie som ska listas på Stockholmsbörsens First North Premier-marknad.


Ämnen i artikeln:

First NorthPrime Living

Preliminärt bedömer man att resa minst 150 miljoner kronor i nytt kapital genom nyemissionen och pengarna ska användas för fortsatt tillväxt och för expansion av verksamheten genom förvärv av ny mark. Ett erbjudande till institutionella investerare och allmänheten att teckna aktier i bolaget har ännu inte offentliggjorts men enligt ett pressmeddelande väntas det slutföras i juni. Sole Manager och Bookruner blir ABG Sundal Collier.

Prime Living planerar att under en fyraårsperiod uppföra cirka 3 100 modullägenheter, avsedda för studenter. Genom notering av stamaktierna får man en bredare aktieägarbas, nytt kapital och tillträde till penningmarknaden vilket ger fler finansieringsalternativ.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

First NorthPrime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News