Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

NCC siktar på att dubbla vinsten till 2023

Publicerad: 18 november 2020, 15:31

NCC meddelade nya finansiella mål och hållbarhetsmål på onsdagen. Bolaget siktar på en vinst om 16 kronor per aktie 2023, vilket är dubbelt så mycket som utfallet för 2019.


Ämnen i artikeln:

NCC

– Vi har uppdaterat vår strategiska inriktning för att förstärka NCC:s position som ett ledande kunskapsbaserat byggföretag som hjälper sina kunder genom komplexa processer och levererar hållbara resultat. Vi väljer nu att fokusera på ett fåtal mål för att förstärka och accelerera den utvecklingen, säger Tomas Carlsson, vd NCC.

Läs även: NCC byter ut folk

Målet för en nettoskuld under 2,5 gånger EBITDA ligger fast. Det gäller även utdelningspolicyn, som stipulerar att minst 40 procent av resultatet efter skatt ska delas ut till ägarna. 

Målet för avkastning på eget kapital samt målet för rörelsemarginal på koncernnivå tas bort. De ersätts av specifik uppföljning och relevanta mål för varje affärsområde.

– Vi vill sätta fokus på att som koncern kunna växa lönsamt. Avkastning på sysselsatt kapital kommer att vara det prioriterade målet för de affärsområden som binder mycket kapital, det vill säga Property Development och Industry, säger Tomas Carlsson.

Läs även: NCC bygger ny omgång radhus på tre svenska orter

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News