Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

NCC:s vinst på 341 miljoner

Publicerad: 16 Augusti 2012, 10:55

Byggkoncernen NCC gjorde en vinst 341 miljoner kronor efter skatt på årets andra kvartal och på det första halvåret en vinst på 210 miljoner kronor. Det kan jämföras med 369 miljoner kronor på andra kvartalet ifjol och 131 miljoner på fjolårets första halvår.


Ämnen i artikeln:

NCC

Orsaken till att man inte gör en lika stor vinst under andra kvartalet som man gjorde ifjol stavas försäljnings- och administrationskostnader, en post som ökade med 37 miljoner kronor.

Koncernens samlade tillgångar uppgick vid halvårsskiftet till 37,1 miljarder kronor och har ökat med 4 miljarder sedan årsskiftet. Samtidigt har det egna kapitalet minskat med nästan en miljard vilket självklart innebär att NCCs soliditet minskat ganska kraftigt, närmare bestämt med 5,4 procentenheter till 19,4 procent. Samtidigt har orderingånget minskat med 2,6 miljarder kronor jamfört med samma kvartal ifjol.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.